פורטל:מזון/מאמר נבחר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלפל שחור

פלפל שחור הוא צמח מטפס פורח ממשפחת הפלפליים. הפירות עוברים ייבוש ומשמשים לבסוף כתבלין. בנוסף משמש הפרי גם לייצור פלפל לבן ופלפל ירוק. הפלפל השחור גדל בדרום הודו, שם מגדלים אותו בשטחים נרחבים כמו גם באזורים טרופיים נוספים. הפרי המכונה "גרגר פלפל" הופך לאחר הייבוש לגרגר קטן בקוטר של כ-5 מילימטר, שמכיל גרעין בודד ושצבעו לאחר הבשלתו הוא אדום כהה.

הפלפל היבש והטחון הוא אחד התבלינים השימושיים ביותר במטבח האירופאי, ומיניו השונים נודעו והוערכו מקדמת דנא בשל טעמם וסגולותיהם הרפואיות. הפלפל השחור רווח בשימוש גם במטבח היהודי, במטבח הישראלי ובמטבח מזרח-תיכוני. טעמו החריף של הפלפל השחור מגיע מחומר כימי ששמו פיפרין. גרגר הפלפל השחור הטחון, הקרוי על פי רוב פלפל, נמצא כמעט על כל שולחן במרבית ארצות העולם, בדרך כלל יחד עם מלח השולחן.

לערך המלא

לערכים נבחרים נוספים