פורטל:מזון/ציטוט נבחר/10

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

יעקב ואני, בנימין ומיכאל, איש בתורו, זכינו לשיעור החסד הזה ואפילו למדנו את הסוד הנסתר מכולם, את זיהוי ה"פונטו דה מאסאפאן" - הרגע שבו יש לצרוף את השקדים הטחונים אל הסוכר המותך. ה"פונטו" הוא מכיתה חמקנית של זמן, שמחוג אינו יכול להגדיר וצמצם אינו מסוגל לקטוע. אדולף דה-וין, בספרו "בשרים וממתקים" כתב בעניין זה כי הזמן שבין הוצאת האומצה מן המחבת ועד חיתוכה בצלחת הוא הזמן הארוך הקצר ביותר, ואילו הפונטו דה מאסאפאן הוא הזמן הקצר הארוך ביותר.

עשו, מאיר שלו