פורטל:מזון/ציטוט נבחר/29

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עונת האביב והקיץ הייתה ברוכה בירקות ובעגבניות מהן הכינה בעלת הבית מיצים ובעיקר סלאט. את העגבניות חתכה דק דק (סלאטה מינודה), הוסיפה חתיכות מלפפונים, עלי פטרוזיליה, שמן וחתיכות דקות של פלפל חריף. בעונת החורף נהגה בעלת הבית להכין סלאט מחאסות (ליג'ואה) מכפר השילוח, שזכו למוניטין בטעמם הטוב. צלחת הסלאט הייתה חלק מסעודתינו. קשה היה להסב לשולחן האוכל ללא צלחת של סלאט, כי האוכל לא יורד לבטננו בלעדי סלאט.

הבית ברחוב הספרדי, יעקב יהושע