פורטל:מזון/שיטות בישול/11

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טיגון ביצים, עגבניות ופטריות

טיגון היא שיטת בישול שבה מחממים את המזון על גבי מחבת שבה שכבה דקה של שומן צמחי או שומן מן החי.

אומצות ניתן לטגן במחבת, אך המהדרין משתמשים במחבת כבדה מברזל או נחושת. הסיבה היא שנדרשת רמה גבוהה של חום, כדי לאטום את האומצה משני צדיה ולשמור על עסיסיותה.

מקורה של שיטת בישול זו הוא במצרים העתיקה מאמצע האלף ה-3 לפנה"ס.

לערך המלא