פיליו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיליו
Filhó
Doce filhos.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח וביצים

פיליופורטוגזית: Filhó) הוא קינוח פורטוגזי מתוק ומטוגן הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].

הקינוח מורכב מקמח וביצים שאותם מתפיחים, מטגנים בשמן עמוק ולאחר מכן מוסיפים סוכר וקינמון[2].

מלבד שמו המקורי, הקינוח נקרא גם מל דה רפאדורה (Mel de Rapadura) ומוכר כך בצפון ברזיל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיליו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Volker Poelzl, CultureShock! Portugal: A Survival Guide to Customs and Etiquette, Marshall Cavendish International Asia Pte Ltd, 15 באוקטובר 2009, מסת"ב 978-981-4435-62-8. (באנגלית)
  2. ^ Ana Patuleia Ortins, Authentic Portuguese Cooking: More Than 185 Classic Mediterranean-Style Recipes of the Azores, Madeira and Continental Portugal, Page Street Publishing, 20 באוקטובר 2015, מסת"ב 978-1-62414-195-9. (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0