פיצה בנוסח הוואי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצה בנוסח הוואי
פיצה הוואית עם נתחי אננס
פיצה הוואית עם נתחי אננס
מאכלים
מוצא קנדה
יצרן סם פאנפולוס (אנ')
מרכיבים עיקריים אננס, שינקן, רוטב עגבניות וגבינה
פרוסת פיצה פאן (אנ') מהוואי

פיצה הוואית, המכונה גם פיצה אננס, היא פיצה עם אננס, שינקן, רוטב עגבניות וגבינה. פיצה זו נחשבת לשנויה במחלוקת עקב שימוש באננס, דבר שנוגד כביכול עקרונות של פיצה מסורתית.

היסטוריה

סם פאנפולוס (אנ') טען כי יצר את הפיצה בנוסח הוואי הראשונה בצ'אתאם (אנ'), אונטריו, קנדה בשנת 1962. בהשראת המטבח הסיני אשר מערבב בדרך כלל טעמים מתוקים ומלוחים, התנסה פאנפולוס בהוספת אננס, בשר חזיר, בייקון ותוספות אחרות לפיצה[1]. תוספת האננס לתערובת המסורתית של רוטב עגבניות והגבינה, לפעמים עם בשר חזיר או לפעמים עם בייקון, הפכה במהרה לפופולרית באופן מקומי ובסופו של דבר לתוספת עיקרית לפיצות ברחבי העולם[2].

בתקשורת הפופולרית

בשנת 2014 רשם מגזין טיים את הפיצה ההוואית ברשימת 13 הפיצות המשפיעות בכל הזמנים[3].

סיקורים

פיצה בנוסח הוואי הייתה הפיצה הפופולרית ביותר באוסטרליה בשנת 1999 - כ-15% ממכירות הפיצה[4].

סקר האריס משנת 2016 בקרב מבוגרים בארצות הברית הציג את האננס כאחד משלוש התוספות הפחות אהובות על פיצה, וזאת לפני אנשובי ופטריות[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיצה בנוסח הוואי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Helen Mann (February 21, 2017), Canadian inventor of Hawaiian pizza defends pineapple after Iceland's president disses fruit topping, CBC As It Happens. Accessed 19 May 2017
  2. ^ Devon Scoble (5 באפריל 2016). "The History of Hawaiian Pizza". FoodNetwork.ca. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Sarah Begley, The 13 Most Influential Pizzas of All Time, Time (באנגלית)
  4. ^ Steve Green (1999). PMQ Goes to Australia, Pizza Marketing Quarterly, Last accessed 7 February 2017
  5. ^ Birth, Allyssa (23 בפברואר 2016). "Pepperoni Tops Americans' List of Favorite Pizza Toppings". The Harris Poll. Harris Interactive. אורכב מ-המקור ב-22 בפברואר 2017. נבדק ב-21 בפברואר 2017. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0