פיצה מרגריטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצה מרגריטה
Margherita Originale.JPG

פיצה מרגריטה היא פיצה נפוליטנית, אשר מכינים עם עגבניות סן מרזאנו, גבינת מוצרלה, בזיליקום טרי, מלח ושמן זית.

פיצה מרגריטה היא אחת מסוגי הפיצה הכי מוכרים וידועים בעולם.[1]

מקור והיסטוריה

ביוני 1889 הפיציולו (שף פיצה) רפאל אספוסיטו, השף של "Pizzeria Brandi", המציא מנה אשר נקראת "פיצה מרגריטה" לכבוד המלכה של איטליה, מרגריטה, נסיכת סבויה, ובשביל איחוד איטליה, מאחר שהתוספות מייצגות את דגל איטליה: עגבנייה (אדום), מוצרלה (לבן) ובזיליקום (ירוק).[2]

מקורה של פיצה מרגריטה הגיע מערבוב תוספות דומות, שכבר היו בנאפולי בין 1796 ל-1810.[3]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Pizza Margherita | Traditional Pizza From Naples | TasteAtlas, tasteatlas.com
  2. ^ Pizza Margherita, Recipes Wiki (באנגלית)
  3. ^ Food Fit for a Queen: The Invention of the Margherita Pizza, History Hit (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0