פיצה פריטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצה פריטה
Pizza Fritta
Pizza fritta in Rome (1).jpg
מאכלים
סוג פיצה
מטבח איטלקי
אזור מוצא קמפניה
מוצא איטליהאיטליה איטליה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח, עגבניות וגבינה

פיצה פריטהאיטלקית: Pizza Fritta) הוא מאכל איטלקי מטוגן, העשוי בצק שמרים הממולא בגבינות או בשר ונפוץ באזור דרום איטליה[1].

המאכל מורכב מעגבניות, בשר חזיר, סלמי או גבינה שאותם ממלאים אל תוך בצק שמרים העשוי מקמח חיטה ומטגנים.

שם המאכל מורכב מהמילה פיצה (Pizza) ופריטה (Fritta) שפירושה מטוגנת.

מלבד הגרסה הבסיסית, קיימת גם גרסה מתוקה המוגשת כקינוח בליווי גלידת וניל וקרמל[2][3].

היסטוריה

המאכל מוזכר לראשונה במאה ה-16, נשות הרומנים הנפוליטניים היו מטגנות את שאריות הבצק שבעליהן לא השתמשו ומוכרות אותם לאנשים ברחוב[4].

בשנת 2017, זכה המאכל להכרה על ידי אונסק"ו וקיבל מעמד מורשת תרבותית שאינה מוחשית[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיצה פריטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ השילוב המושלם: ביומיום פלאפל, בסופ"ש דוכן פיצה מטוגנת כמו בנאפולי, באתר רשת 13
  2. ^ Sweet Fried Pizza Dough Balls – Recipe, thefoodellers.com (ב־British English)
  3. ^ Whats Cookin Italian Style Cuisine, Italian Pizza Fritta Fried Dough, What's Cookin' Italian Style Cuisine
  4. ^ 3 Sons Italian, What’s a Pizza Fritta?, 3 Sons Italian Restaurant, ‏2019-07-31 (ב־American English)
  5. ^ פיצה פריטה (pizza fritta): סיפור אחותה הדלה של הפיצה הנאפוליטנית, באתר עמירם צברי, ‏2022-02-09
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0