פלפל סצ'ואן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Sechuan pepper.jpg

פלפל סצ'ואן הוא התא החיצוני של הפרי הזעיר של מספר מינים של זנטוקסילום (Zanthoxylum‏[1]) (צמח ממשפחת הפיגמיים). המינים העיקריים המשמשים לתבלין הם piperitum ,simulans, ו schinifolium.

למרות השם, אין קשר לפלפל שחור או פלפל צ'ילי. בפלפל סצ'ואן נעשה שימוש נרחב במטבח הסצ'ואני בסין, ממנו לוקח את שמה, כמו גם המטבח הטיבטי, בהוטן, נפאל ויפן בין היתר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0