פלרדון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלרדון
Pélardon
Pélardon 02.jpg

גבינת פלרדוןצרפתית: Pélardon), שנקראה בעבר paraldon, pélardou וגם péraudou, היא גבינה צרפתית מאזור ה-Cevennes שבאזור לנגדוק-רוסיון.[1]

מאפיינים

זוהי גבינה מסורתית העשויה מחלב עיזים.[1] היא גבינה עגולה (גלילית) שהבשלה רכה מכוסה בקליפת עובש לבנה (à pâte molle à croûte fleurie – רכה עם קליפה פורחת) במשקל של כ-60 גרם, בקוטר של 60–70 מ"מ ובגובה של 22–27 מ"מ.[1] פלארדון קיבלה הסמכת כינוי מקור מבוקר (ה-Appellation d'origin contrôlée (AOC) באוגוסט 2000.

היסטוריה

אמנם כבר במאה ה-1 דיווח פליניוס הזקן בתולדות הטבעלטינית: Naturalis Historia) שלו כי "הגבינה המוערכת ביותר ברומא, היא, בין הגבינות של המחוזות, היא זו שמגיעה מהאזור של נים, עם זאת, לא ברור שזהו פלרדון שעליו דיבר חוקר הטבע הרומי. ואכן, גם רוקפור ולגוויולה טוענות שהן המקור לביטוי זה של פליניוס. עם זאת, מבלי שהשאלה תיפתר באופן סופי, ההשערה הסבירה ביותר תהיה שזו גבינת איכרים העשויה מחלב פרה.

ייצור

התפתחות ייצור הפלרדון AOC (בטונות)
2011 2014 2015 2016
טונאז' כללי בייצור תעשייתי מקונה AOC 218 210 225 228
מייצור פרמיה (חוות) 156 149 155 157

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פלרדון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Harbutt, J. (2015). World Cheese Book. DK Publishing. p. 73. ISBN 978-1-4654-4372-4. נבדק ב-11 בדצמבר 2017. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0