פסטל דה פייז'או

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פסטל דה פייז'או
Pastel de Feijão
Guimarães L1180760 (25121911691).jpg
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים שעועית

פסטל דה פייז'אופורטוגזית: Pastel de Feijão) הוא מאפה העשוי משעועית נייבי הנפוץ בדרום פורטוגל[1].

המאפה מורכב מבצק העשוי מקמח ומים במילוי ריבת שעועית נייבי, סוכר, ביצים ושקדים[2].

היסטוריה

המאפה מוזכר לראשונה במאה ה-16 לאחר שנוצר במנזר בעיר טורש ודרש[3].

בעקבות פירוקם של המסדרים הדתיים וסגירתם של מנזרים רבים בזמן המהפכה הליברלית, החלו נזירים למכור את הקינוח על מנת לייצר הכנסות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פסטל דה פייז'או בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Daniel Fernandes, Produtos Tradicionais Portugueses, Produtos Tradicionais Portugueses (בפורטוגזית)
  2. ^ Pastéis de feijão
  3. ^ Pastel de feijão | Traditional Tart From Torres Vedras | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0