פפדאם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פפדאם
Papadam
Roasted Papad - Howrah 2013-11-02 4068.jpg
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים קמח שעועית או עדשים

פפדאםהינדי: पापड़; באנגלית: Papadam) הוא לחם שטוח ומתובל העשוי מקמח שעועית או עדשים ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

לחם הפפדאם מורכב לרוב מקמח שעועית או עדשים, כמון, פלפל שחור, מלח ושמן בוטנים שאותם מערבבים, מייבשים בשמש ומטגנים[3][4].

הפפדאם נחשב למנה ראשונה ונהוג לצרוך אותו לצד רוטב צ'אטני, בצל קצוץ או פלפל צ'ילי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פפדאם בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Wayback Machine, web.archive.org, ‏15 במרץ 2007
  2. ^ The Origin and History of the Popular Poppadom, DESIblitz, ‏25 באוקטובר 2019 (באנגלית)
  3. ^ Poha Papad | Rice Flakes Papad | Summer Recipes, Udupi Recipes, ‏11 במרץ 2018 (באנגלית)
  4. ^ The papadum story, The New Indian Express
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0