פפרדלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פפרדלה
Pappardelle raw (1).jpg

פפרדלה היא פסטה גדולה, רחבה מאוד, שטוחה, בדומה לפטוצ'יני רחב[1], שמקורה באזור טוסקנה. רוחב הסוגים הטריים הוא שניים עד שלושה סנטימטרים ועשויים להיות בעלי קצוות מחורצים, בעוד לפפרדלה ביצים מיובשות יש צדדים ישרים.

בעוד שהטליאטלה היא סוג של פסטה עם מסורת במקורה באמיליה-רומאניה גרידא, הפפרדלה, על אף שהושפעה מההשפעה האמיליאנית, היא מהמסורת הטוסקנית האופיינית[2][3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פפרדלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Cook's Thesaurus: Pasta Ribbons, www.foodsubs.com
  2. ^ Aldo Santini, La cucina maremmana: Storia e ricette, TARKA, 2014-01-16, מסת"ב 978-88-98823-05-5. (באיטלקית)
  3. ^ La pasta italiana in Toscana. 14 formati tipici e la ricetta dei pici, Gambero Rosso, ‏2018-05-15 (ב־)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0