פרקין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת פרקין - עוגה המזוהה עם אזור יורקשייר שבאנגליה.
צבעה של עוגת פרקין משתנה לפי צבע סירופ הסוכר או הסוכר החום שבה.

פרקיןאנגלית: Parkin או Perkin) היא עוגה מסורתית מהמטבח הבריטי העשוייה סירופ סוכר או דבשה וקמח שיבולת שועל. עוגה זו אופיינית לאזור יורקשייר בצפונה של אנגליה בממלכה המאוחדת, ובייחוד עם אזור העיר לידס.

העוגה נאכלת באופן מסורתי בליל גאי פוקס[1].

העוגה מורכבת מקמח, קמח שיבולת שועל, סירופ סוכר שחור או דבשה, זנגביל ושומן (באופן מסורתי מדובר בשומן חזיר אולם כיום משתמשים גם במרגרינה או חמאה). ישנן מספר גרסאות של העוגה, אולם בכולן יש קמח שיבולת שועל וסירופ סוכר או דבשה - שני מרכיבים שהיו נפוצים בצפון אנגליה בשלהי המאה ה-18 ולאורך המאה ה-19 ושימשו מזון בסיסי לפשוטי העם שהתגוררו בערי יורקשייר בתקופת המהפכה התעשייתית.

משמעות שמה של העוגה "פרקין" היא, בעגת יורקשייר, "פטר קטן".

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0