צ'פאטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארוחה הודית, מוגשת עם צ'אפאטי
צ'פאטי לצד קארי תפוחי אדמה ואפונה

צ'פאטיהינדי: चपाती) אחד מסוגי הלחם הנפוצים בהודו ושכנותיה וכן במזרח אפריקה, ממשפחת הרוטי, עשוי מבצק ללא שמרים, שטוח ודק, דומה בצורתו לפיתה דקה (לאפה) או טורטייה.

עם הצ'פאטי "מנגבים" את האוכל, או שלוקחים בעזרתו קצת אוכל מהצלחת, ובדומה לכל סוג לחם אחר, מהווה הצ'פאטי לעיתים את עיקר הארוחה.

הצ'פאטי ההודי עשוי מסוג של קמח מלא הטחון דק מאד הנקרא אטה או קמח צ'פאטי, שמכיל כמו כל קמח מלא ויטמינים מקבוצת B.

את הצ'פאטי מכינים בשני שלבים, בשלב הראשון קולים אותו על טאווה שהיא סוג של סאג' - משטח מתכת כבד וקעור המונח על מקור חום. (גחלים או גז). בשלב השני קולים את הצ'פאטי על הגחלים עצמן או על להבה פתוחה.

נהוג להגיש את הצ'פאטי חמים, לכן מכינים אותם ממש לפני הגשת הארוחה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0