קאבולי פלאו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כאבולי פלאו
کابلی پلو
קאבולי פלאו אפגני
קאבולי פלאו אפגני
מאכלים
מוצא אפגניסטןאפגניסטן אפגניסטן
אופן הגשה עיקרית
מרכיבים עיקריים אורז, צימוקים, בשר טלה, גזר

קאבולי פלאופרסית: کابلی پلو) (ידוע גם ככאבילי פלאו) הוא מאכל שמוצאו מאפגניסטן, מאזור העיר קאבול ממנה נגזר שמו. הקאבולי פלאו ידוע באופן מסורתי כמאכל הלאומי של אפגניסטן, ואוכלים אותו בצורות שונות בכל דרום אסיה ומרכז אסיה.[1] מאכל זה, כמו מאכלים אפגניים אחרים, קיבל עם הזמן השפעה הודית וזאת בעיקר באופן תיבולו (הוספת גאראם מסאלה וציפורן).

המאכל דומה מבחינת מרכיביו ותהליך ההכנה שלו למאכל אחר שמוצאו בעמים טורקיים במרכז אסיה, הפילאף, הידוע בשפה העברית בשם "אושפלו" (או "פלוב") ונפוץ במדינת ישראל בעיקר בקרב היהודים בני העדה הבוכרית. מרכיביו העיקריים של המאכל הם אורז בסמטי, צימוקים, בשר טלה וגזרים.[2] קיימות גם גרסאות של המאכל עם בשר עוף ובשר בקר במקום בשר הטלה.[3][4] נהוג להוסיף למאכל בצל, כמון, קינמון, פלפל שחור, שמן, חמאה ומלח בישול אך ישנן גם גרסאות אחרות של תיבול התבשיל.[5]

לקאבולי פלאו קיימת גם גרסה צמחונית/טבעונית שלא כוללת בשר טלה, עוף או בקר.[5]

הערות שוליים

  1. ^ שושנה לי, Kabuli Pulao with Raisins and Carrots, טייסט דיפיינד, 3 בנובמבר 2009
  2. ^ Afghan lamb pilaf (Kabuli pulao), אתר רשות השידור האוסטרלית
  3. ^ Qaubili Pilau, המתכונים הבינלאומיים של מרגריטה
  4. ^ מישל קספר, KABULI PALAU, אתר "אוכל"
  5. ^ 5.0 5.1 זל אלן, Camels and Caravans, אתר המשאבים הצמחוניים
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0