קאנג'י (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאנג'י
Kanji
Kanjee glass.jpg
מאכלים
סוג משקה
מטבח הודי
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים גזר, סלק

קאנג'יהינדי: कांजी; באנגלית: Kanji) הוא משקה הודי שאינו אלכוהולי, הנחשב לנפוץ בצפון הודו ובמדינות תת-היבשת ההודית[1].

טעמו של המשקה מתוק חמוץ וחריף והוא מופק מגזר מותסס, מים, סלק, זרעי חרדל, מלח, צ'ילי אדום ומפזרים בונדי בחלקו העליון של המשקה[2].

נהוג לשתות את המשקה בכוס גדולה ולהגישו בפסטיבל ההולי[3][4].

הקאנג'י דומה בטעמו למשקה השלגם הטורקי ויש לשתות את המשקה כאשר הוא קר או צונן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאנג'י בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Dassana Amit, Kanji Recipe (Probiotic Drink), Dassana's Veg Recipes, ‏2021-05-26 (ב־American English)
  2. ^ Holi 2023: 5 Best Kanji Recipes For Your Holi Feast Recommends, NDTV Food (באנגלית)
  3. ^ आम का पन्ना
  4. ^ Updated : Mar 10, 2017, 03:01 Pt, Reasons you should celebrate Holi with a glass of Kanji, BombayTimes
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0