קבוצת התמיכה הגרמנית בסומליה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבוצת התמיכה הגרמנית בסומליה
Deutscher Unterstützungsverband Somalia
תג היחידה
תג היחידה
פרטים
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
שיוך בונדסוור בונדסוור
בסיס האם בלדוויין, סומליה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות מרץ 1993 – מרץ 1994 (כשנה)
מלחמות מלחמת האזרחים בסומליה
נתוני היחידה
כוח אדם 1,725
פיקוד
יחידת אם מבצע האו"ם השני בסומליה
דרגת המפקד אוברסט (בונדסוור) אוברסט

קבוצת התמיכה הגרמנית בסומליהגרמנית: Deutsche Unterstützungsverband Somalia או בקיצור DtUstgVbd Somalia) היה כוח מיוחד של הבונדסוור אשר שימש ככוח שמירת שלום של האו"ם במהלך מלחמת האזרחים בסומליה.

היסטוריה

ב-12 באוגוסט 1992 קיבלה ממשלת גרמניה החלטה לסייע בסיום מלחמת האזרחים בסומליה. עוד באותו החודש נפרסו חיילים גרמנים מהקורפוס ה-2 בסומליה כחלק ממבצע האו"ם הראשון בסומליה. בחודשים הראשונים הכוח השתתף בפעילות הומניטרית בלבד, אולם בדצמבר קיבל סמכות מהאו"ם לאכוף את שמירת השלום, להחרים נשק לא חוקי ולנטרול מוקשים.

ב-12 באפריל 1993 הגיש האו"ם בקשה לממשלת גרמניה לשלוח כוחות גם למבצע האו"ם השני בסומליה. ב-21 באפריל אישרה ממשלת גרמניה לשלוח חיילים לסומליה, וב-23 ביוני אושרה ההחלטה בידי בית המשפט החוקתי הפדרלי של גרמניה. ב-2 ביולי הוגשה ההצעה בפני הבונדסטאג, שאישר אותה ברוב של 337 קולות מול 185. החיילים שנשלחו לסומליה היו מתנדבים שעברו הכשרה מיוחדת בלוחמה מדברית. החיילים הוטסו למוגדישו ומשם המשיכו ברכב אל בסיס הכוח בבלדוויין. אזור בלדוויין נבחר בקפידה מכיוון שהיה אזור רגוע יחסית, וכן אזור שגרמניה כבר הייתה מעורבת בפיתוחו בעבר, כך שהגרמנים כבר היו מוכרים שם. הכוח הראשון כלל 1,725 לוחמים בפיקודו של אוברסט הלמוט הארף. בהמשך הוחזרו החיילים הללו לגרמניה, והוחלפו ב-1,300 חיילים חדשים בפיקודו של הולגר קמרהוף.

החיילים הגרמנים השתתפו בעיקר בפעילויות הומניטריות כמו איסוף נשק וטיהור מים, אך גם סייעו בהכשרת כוחות משטרה מקומיים. הגרמנים היו ידידותיים מאוד, ולא פתחו באש כל עוד לא הותקפו. אי לכך הם היו פופולריים מאוד בקרב המקומיים.

בתחילת 1994 החלו כוחות האו"ם לעזוב את סומליה. ב-23 במרץ עזבו אחרוני החיילים הגרמנים את הארץ, אולם כוחות של הדויטשה מרינה נותרו בחופי הארץ.

גלריה

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0