קבוצת לובינסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבוצת לובינסקי
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1936–הווה (כ־88 שנים)

דוד לובינסקי בע"מ אשר ידועה גם כ"קבוצת לובינסקי" היא חברה פרטית ישראלית, העוסקת בייבוא כלי רכב מתוצרת MG הבריטית, פיג'ו וסיטרואן הצרפתיות ואופל הגרמנית.

היסטוריה

ב-1936 אושר ייבוא מכוניות לארץ ישראל ודוד לובינסקי פתח ברחוב הגדוד העברי בתל אביב סוכנות משנה של חברת פיג'ו, אותה הכיר במהלך שהותו בצרפת, להפצת מכוניות, אופניים, אופנועים ולמכירת חלפים. זה היה למעשה ביתה הראשון של חברת דוד לובינסקי בע”מ.

זמן קצר לאחר ייסוד סוכנות המשנה של לובינסקי, החלו בחברה בתהליכי הרחבה אשר שיאם היה בפתיחת מוסך לשירות לקוחות ברחוב הגשר בתל אביב (כיום רחוב יצחק שדה), שהתפרס על שטח של 800 מ"ר. מוסך זה היה לבסיסה העיקרי של החברה מאמצע שנות ה-50 ועד אמצע שנות ה-60. בשנת 1965 עבר בסיסה של החברה לרחוב שונצינו בתל אביב, ועימו צמח השטח ל-1,500 מ"ר. המרכז החדש כלל מוסך, מרכז מכירת חלפים ואולמות תצוגה. החברה צמחה ללא הנפקת מניות. בשנת 1968 קיבל לובינסקי את הזיכיון לייבוא ושיווק בלעדי של מכוניות פיג'ו בישראל.

ב-1970 נבנה המוסך ומרכז השירות ברחוב תובל בתל אביב, על פני שטח של 3,500 מ"ר. לאור הצלחתו של לובינסקי, וכהערכה על חלקו בהאדרת שמה של צרפת ותוצרתה, ובשל פועלו בקידום הקשרים הכלכליים בין ישראל לצרפת, העניקה לו ממשלת צרפת את עיטור מסדר לגיון הכבוד. שנה לאחר מכן ייסד את חברת דוד לובינסקי בע"מ, שריכזה את פעילותו בתחום הרכב.

ב-1976 רכשה קבוצת פיג'ו כ-90% ממניות חברת סיטרואן, חברה משפחתית שהוקמה על ידי אנדרה סיטרואן בשנת 1919, והקימה את קבוצת ההחזקות PSA. על אף שלא ניסה לבקש לעצמו את ייבוא מכוניות סיטרואן לארץ, העדיפה היצרנית להעניק לסוכן הוותיק את הזיכיון הבלעדי לייבוא ושיווק מכוניות סיטרואן ללא תמורה כלשהי, ומתוך מטרה ששירותו יתרום לקידום עסקיהם בישראל.

באותה שנה הקימה החברה בניהולו מרכז שירות ארצי בבני ברק, המשתרע על פני שטח של 43 דונם. המרכז כולל מרכז מכירות של רכב חדש, מרכז טרייד-אין, מוסך מרכזי, מחסן חלפים ארצי ומחסן ערובה. בנוסף, הקימה החברה מרכזים דומים בירושלים ובבאר שבע. מוסכי החברה הללו היו הראשונים בישראל שזכו לתו התקן ISO 9002.

בית צרפת

במהלך השנים התרחבו עסקיו של דוד לובינסקי, וכללו תחומים נוספים. בשנת 1979 הקים, בשיתוף רשת המכללות המקצועיות אורט, בית ספר להכשרת מכונאים. ב-1988 נוסדה חברת לובקס טריידינג - חברה ישראלית למסחר בינלאומי, שייעודה קידום הייצוא הישראלי במסגרת הסכם קניות גומלין עם פיג'ו וסיטרואן. החברה מייצאת מבחר מוצרים מהתעשייה הישראלית לתעשיית הרכב באירופה, ובבעלותה מרכז לוגיסטי ליד נמל התעופה אורלי בפאריס. במקביל נוסדה בצרפת חברת SCM MORASCO העוסקת גם היא בסחר גומלין של חלקי חילוף לתעשיית הרכב. קבוצת לובינסקי השקיעה בתחומים נוספים: במסגרת הפרטת הבנקים, רכשה ב-1993 חמישית ממניות בנק איגוד[1]. כמו כן, הקבוצה נעשתה שותפה בחברת ההשקעות זינגר ברנע. ב-1997 חנכה חברת לובינסקי את בית צרפת ברחוב תובל בתל אביב.

בינואר 2019 רכשה מידי קבוצת שלמה את הזיכיון לייבוא כלי רכב מתוצרת אופל הגרמנית בישראל. נכון לשנת 2020 מנכ"ל החברה הוא דן שביט, ומשרדיה הראשיים של החברה שוכנים בעיר בני ברק.

תחומי פעילות

  • מחזיקה בשליטה בבנק איגוד
  • ייבוא כלי רכב מתוצרת סיטרואן, פי'גו ו-אופל.
  • מחזיקה בחברת הליסינג פריים ליס
  • עד שנת 2000 פעלה גם בתחום הנדל"ן

בעלי עניין

בעל השליטה בחברה הוא איש העסקים הישראלי יצחק מנור, חתנו של דוד לובינסקי, ובעלה של רות מנור-לובינסקי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0