קובץ hosts

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קובץ hosts הוא קובץ תצורה של מערכת ההפעלה המאפשר לקשר בין כתובת IP (מספר) לכתובת שמית (מחרוזת). פניה לקובץ Hosts שנמצא במחשב המקומי נעשית לפני פניה ל-DNS שנמצא במערכת חיצונית.

אחת ההמלצות על מנת להימנע מפגיעתן של תוכנות ריגול היא לחסום אתרים באמצעות קובץ ה־hosts, על ידי קישור בין כתובת האתר לבין הכתובת 127.0.0.1, שהיא למעשה כתובת המחשב המקומי (כתובת לולאה חוזרת). באופן זה נחסמים אתרים המכילים תוכנות הריגול, וכך נמנע מאלה לחדור למחשב בעת הגלישה.

מיקום הקובץ

מיקום הקובץ משתנה לפי מערכת ההפעלה.

  • במערכות ההפעלה לינוקס ו-יוניקס הקובץ נמצא ב-‎/etc‎
  • במערכות ההפעלה Windows 95, Windows 98 ו-Windows Me הקובץ נמצא ב-‎%windir%\‎
  • במערכות ההפעלה Windows 2000,‏ Windows XP,‏ Windows 7,‏ Windows 10 ו-Windows 11 הקובץ נמצא ב-‎%Windir%\system32\drivers\etc‎
  • במערכת ההפעלה Windows NT הקובץ נמצא ב-‎C:\winnt\system32\drivers\etc\‎
  • במערכת ההפעלה Mac OS הקובץ נמצא ב-‎System Folder:Preferences or System folder‎
  • במערכות ההפעלה Mac OS X ו-FreeBSD הקובץ נמצא ב-‎/etc (uses BSD-style hosts file)‎
  • במערכות ההפעלה Mac OS/2 ו-Mac eCS הקובץ נמצא ב-‎"bootdrive":\mptn\etc\‎

תוכן הקובץ

קובץ ה-hosts כולל שורות של טקסט רגיל בכל שורה, כתובת ה-IP נמצאת בשדה הראשון ולאחריה אחד או יותר שמות השרתים. השדות מופרדים על ידי "תווים לבנים" (רווחים או טאבים). ניתן לכלול שורות הערה, המסומנים על ידי סולמית (#) כתו הראשון בשורה. אין התייחסות לשורות ריקות בקובץ. דוגמה לקובץ hosts טיפוסי, עשוי להכיל את הדברים הבאים:

# This is an example of the hosts file
127.0.0.1  localhost loopback
::1        localhost

היסטוריה

לרשת ה-ARPANET, קודמתה של רשת האינטרנט, לא היה בסיס נתונים מבוזר של שמות שרתים. כל צומת ברשת החזיק מיפוי מקומי של שאר הצמתים ברשת לפי הצורך ונתן להם שמות עבור משתמשי המערכת. לא הייתה שום שיטה להבטיח כי כל ההפניות לצומת נתון ברשת השתמשו באותו השם, כמו כן גם לא הייתה אפשרות להעתיק את קובץ ה-hosts למחשב אחר.

גודלה הקטן של רשת ה-ARPANET איפשר למנהלי הרשת לתחזק את קובצי ה-host בתקורה ניהולית קטנה. לצומתי רשת הייתה, בדרך כלל, כתובת אחת עם אפשרות למספר שמות. עם התפשטות רשתות ה-TCP/IP המקומיות, תחזוקת הקבצים הפך למעמסה על מנהלי המערכות עם התווספות צומתי רשת רבים בקצב הולך וגובר.

המאמצים לקביעת סטנדרטים אחידים, כגון הפורמט של הקובץ HOSTS.TXT ב-RFC 952, ופרוטוקולי הפצה, למשל, שרת השמות המתואר ב-RFC 953, עזרו להתמודד עם בעיות אלה, אך כדי לפתור את שורש הבעיה, נוצרה המערכת המבוזרת Domain Name System‏ (DNS).

ראו גם

קישורים חיצוניים

Crystal Clear app ktalkd.png ערך זה הוא קצרמר בנושא מחשבים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0