קולי (רוטב)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קולי תות מקשט מנת פנה קוטה

קולי (צרפתית: Coulis) הוא רוטב עדין מאוד, העשוי מירקות או מפירות מרוסקים ומסוננים, שמקורו במטבח הצרפתי. לקולי מרקם נוזלי ביותר ומראה צלול, ללא חתיכות או גושים. במקורו שימש המונח לנוזלים שניגרו מבשר בעת הבישול ולמרקים שהוכנו על בסיס מחית.

הכנה

רוב המרכיבים המשמשים להכנת קולי הם ירקות ופירות הניתנים לאכילה ללא בישול. להכנת קולי המבוסס על מרכיבים כאלה יעובדו המרכיבים למחית (בדרך כלל באמצעות ממחה), ולאחר מכן נסחטת המחית להוצאת הנוזלים ממנה. לעיתים בעת הכנת המחית יתווספו תבלינים או חומרים אחרים. כאשר הקולי עשוי מירקות הדורשים בישול, הירקות יבושלו בבישול הקצר ביותר האפשרי על מנת לרככם לצורך המחית.

שימושים

קולי ירקות משמש בעיקר למנות בשר וירקות, ויכול לשמש גם כבסיס למרקים או לרטבים אחרים. קולי פירות משמש לרוב בקינוחים. במנות המוגשות במסעדות מקובל להשתמש בקולי גם כקישוט.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קולי בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0