קורדיאל (ממתק)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורדיאל
Cordial
Cherry cordial (candy).JPG

קורדיאלאנגלית: Cordial) הוא סוג של ממתק המכיל מילוי נוזלי.

מאפיינים

המילוי הנוזלי מיוצר בתוך מעטפת שוקולד, או מוכנס אליה. מוצר קונדיטוריה ידוע מסוג זה הוא קורדיאל הדובדבן, בו מעטפת השוקולד מכילה דובדבן בנוסף לליקר או ברנדי מתוק.

התהליך

המרכז הנוזלי המצוי בחלק מהקורדיאלים נעשה באמצעות אינוורטאז (האנזים מופק בדרך כלל משמרים), אשר מבצע הידרוליזה של סוכרוז במילוי, תהליך שיכול להימשך עד שבועיים. התהליך מצריך יישון של הקורדיאל באחסון לפני צריכתו כדי להבטיח שהמילוי הפך לנוזלי. מילויים לדוגמא הם דובדבן, תות, פטל ואוכמניות.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורדיאל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "invertase archives". www.chocolateuniversityonline.com.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0