קיקאון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קיקאוןיוונית: κυκεών) הוא משקה שמתואר במקורות יווניים עתיקים, שרכיביו העיקריים הם יין וקמח שעורה. המשקה עשוי לכלול בנוסף גם דבש, גבינת עיזים או רכיבים נוספים.

בספרות

הכנת הקיקאון מתוארת בשירת הומרוס, גם באודיסיאה וגם באיליאדה. במחזה "השלום" של אריסטופאנס, מוזכרת המלצה לגיבורים על שתיית קיקאון כדי להקל על העיכול לאחר שאכלו יותר מדי אגוזים ופירות יבשים.

שימוש לפולחן דתי

במסגרת פולחן המיסטריות של אלאוסיס, המשתתפים היו נוהגים לשתות קיקאון לאחר צום. משוער כי לשתיית הקיקאון במסגרת הפולחן הייתה השפעה פסיכואקטיבית, שייתכן שנגרמה מפטריית ארגוט שהייתה מצויה באופן טבעי בשעורה.[1]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. Bizzotto, J. (2018). The hypothesis on the presence of entheogens in the Eleusinian mysteries, Medicina Historica, 2(2), 85-93.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קיקאון36731812Q908041