קמח תירס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קמח תירס

קמח תירס הוא סוג של קמח אשר נטחן מתירס מיובש.

קמח התירס נחשב למזון בסיסי. ניתן להכין ממנו מאכלים כמו לחם תירס, ממליגה, טורטייה, טאקו, צ'אדי ועוד, והוא משמש אף להכנת משקאות כגון אטולה.

קמח התירס הוא אחד המאפיינים העיקריים של המטבח המקסיקני, ומהווה תחליף ללחם חיטה לאנשים בעלי רגישות לגלוטן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמח תירס בוויקישיתוף

הערות שוליים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0