קפלוגרביירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קפלוגרביירה
Κεφαλογραβιέρα

קפלוגרביירהיוונית: Κεφαλογραβιέρα) היא גבינת שולחן קשה יוונית מפורסמת המיוצרת משנות ה-60 של המאה ה-20 באופן מסורתי מחלב כבשים או מתערובת של חלב כבשים ועיזים. על פי הסמכת כינוי מקור מוגן (PDO) של האיחוד האירופי השם מתייחס רק לגבינה המיוצרת במערב מקדוניה, אפירוס והיחידות האזוריות של אטוליה-אקארנאניה ואבריטניה.

מאפיינים

הגבינה בעלת טעם מלוח וארומה עשירה. היא משמשת לעיתים קרובות במאכל היווני בשם Saganaki (פרוסות גבינה מטוגנות), חתוכה לחתיכות משולשות, מגולגלת בקמח מתובלת ומטוגנת קלות. זוהי גבינה מצוינת לגרירה ונמצאת בשימוש נרחב כתוספת למנות פסטה. על פי ספר בישול אחד,

"במיטבה, היא טובה או טובה יותר מרומנו או מאסיאגו המיושנת"[1]

היא דומה מאוד לגבינת קפלוטירי ולפעמים נמכרת בשם זה.

מקור השם

קפלוגרביירה קיבלה את שמה על שם שתי גבינות מכיוון שהיא הכלאה בין קפלוטירי, גבינה מלוחה בעלת הטעם העז, לבין גבינת הגרביירה העדינה.

צריכה

היא נמכרת, בגלגלים או במשולשים, ומזוהה בקלות על ידי המרקם המוצק והקליפה החומה בהירה. הסטטיסטיקה מראה שהיא הופכת לאחת הגבינות הנפוצות ביותר ביוון, עם ייצור שנתי של כ-3,000 טון. לקפאלוגרביירה יש כאמור מעמד PDO.[2]

הערות שוליים

  1. ^ Hoffman, Susanna. 2004. The Olive and the Caper: Adventures in Greek Cooking. Workman Publishing. מסת"ב 978-1563058486
  2. ^ EU Kefalograviera Profile (accessed 23 May 2009)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0