קצב (מקצוע)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קצבים בעבודתם

קצב הוא בעל מקצוע אשר מכין בשר וסחורות קשורות אליו לממכר ועובד בבתי מטבחיים או באטליז, שבהם הוא מכין את מוצרי הבשר. קצבים רבים מוכרים את תוצרתם בחנויות מיוחדות, אך בעולם המערבי נפוצה כיום מכירת בשר במרכולים. קצבות היא מקצוע עתיק, ולו מורשת בתרבויות רבות.

הקצב בוחר את החתיכות בגוף החיה, מהן יכין נתחי בשר, כאשר מעבר לשיקולי היגיינה ובריאות עומדים בפניו גם שיקולי חיסכון (ניצול כל גוף בעל החיים), יעילות (חיתוך החלקים המשובחים כך שיהיה ניתן להשתמש בהם), הורדת חלקים משניים'. הקצב מאפסן את נתחי הבשר באופן בטיחותי וקצב אשר עוסק בהכנת מוצרי בשר ונתחי בשר כשרים, נזקק להכשרה מיוחדת להבנת חוקי הכשרות; ואמור להקפיד גם על חוקים אלה לאחר מכן, מכין הקצב את הנתחים למכירה ומכין מוצרי בשר כגון נקניקים ונקניקיות, פשטידות בשר ומאכלים מוקפצים.

בתקופת ימי הביניים היו הקצבים באירופה מאורגנים בגילדות.

כיום מקצועו של הקצב נפרד מזה של השוחט, אך עד לפני כמה מאות שנים היה זה מקצוע אחד.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0