רוגלך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוגלך
מאכלים
מוצא יהדות אשכנז
מרכיבים עיקריים בצק שמרים
מילוי:
שוקולד
קינמון
ברכתו מזונות
רוגלך ומאפים ישראלים

רוגלך או רוגאלך (מיידיש: "ראָגאַלעך"), הוא מאפה בצק שמרים בצורת שבלול אנכי דו-צדדי (דומה לקרואסון אבל בדרך כלל קטן יותר) הממולא בממרח שוקולד או קינמון. מקורו במטבח היהודי אשכנזי, והוא מאפה פופולרי בישראל.

אטימולוגיה

לפי רוביק רוזנטל, שמו של המאפה נגזר מהמילה היידית "ראָג" (מפולנית: róg - קרן) - בצורת הקטנה - "ראָגאַלע", או ברבים - "ראָגאַלעך".[1]

ייתכן שהמילה היידית נשאלה מהשפה הרוסית בה מאפה זהה ידוע בשם "רוגליק" (Рогалик) הנגזר גם הוא מהמילה "רוג" (рог) שפירושו "קרן".

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוגלך בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ רוביק רוזנטל, הזירה הלשונית: לא עברית ולא נעליים, באתר nrg‏, 20 במאי 2005
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31456990רוגלך