רוטב קפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב קפה
Coffee sauce
סטייק מוגש עם רוטב קפה

רוטב קפהאנגלית: Coffee sauce) הוא רוטב קולינרי הכולל קפה בהכנתו. לפעמים מכינים אותו באמצעות קפה נמס.

מאפיינים

רוטב קפה נמצא בשימוש במטבח האמריקאי מאז 1904 לפחות רוטב קפה עשוי להיות מתוק או מלוח. סוגי הרוטב מתוקים עשויים להשתמש בממתיקים כגון סוכר, סירופ אינוורטי, סירופ מייפל או סירופ זהוב (סירופ זהוב או טרקל בהיר הוא סירופ בצבע ענבר של סירופ סוכר הפוך המיוצר בתהליך של זיקוק קנה סוכר או מיץ סלק סוכר). אבקת חלב משמש לעיתים בגרסאות מתוקות של רוטב קפה, ובגרסאות מסוימות משתמשים בוויסקי כדי להוסיף טעם. מרכיבים נוספים בגרסאות שונות מסוימות כוללים ביצים וקצפת .

שימושים

השימושים המתוקים ברוטב כוללים את השימוש בו על עוגות, ערמונים, פלאן, גלידות, פנקייקים, פודינגים, טורטים, סופלה, בטטה וופלים.

שימושים מלוחים ברוטב כוללים את השימוש בו על סלמון וסטייק.

הכנות מסחריות

רוטב קפה בייצור המוני מיוצר ומשווק לרכישת הצרכנים על ידי חברה מסחרית, תחת שם המותג Perky Savory Coffee Sauce.

קישורים חיצוניים

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ Orchant, Rebecca (26 בפברואר 2013). "Coffee Milk: The Rhode Island Specialty Fueled By Autocrat Syrup". Huffington Post. נבדק ב-21 בדצמבר 2013. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0