רוטב ראנץ'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב ראנץ'
סלט עם רוטב ראנץ' גרמני

רוטב ראנץ' הוא רוטב לסלט אמריקאי, המכיל חובצה, מלח, שום, בצל, חרדל, עשבי תיבול (בעיקר עירית, פטרוזיליה ושמיר) ותבלינים (פלפל שחור, פפריקה וזרעי חרדל) המעורבבים עם מיונז או עם תחליב שומן אחר. שמנת חמוצה ויוגורט משמשים לעיתים כתוספת לרוטב או כתחליף לחובצה או לשמנת החמוצה.

היסטוריה

הרוטב הומצא בשנת 1949 באנקורג', אלסקה, בידי קבלן אינסטלציה בשם סטיב הנסון. בשנת 1957 הוצעה לראשונה התערובת בתוך שקית להכנה בבית.[1]

לאחר מספר שנים, הרוטב החל להיות משווק ברמה הארצית, והחל להיות פופולרי.

פופולריות

הרוטב הוא הרוטב לסלט הנמכר ביותר בארצות הברית מאז 1992, אז עקף את הרוטב האיטלקי.[2] הוא פופולרי גם כמטבל וכתיבול לחטיף תפוחי אדמה ולמיני אוכל נוספים. בשנת 2017 כ-40% מהאמריקאים תיארו את הרוטב הרוטב המועדף עליהם.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב ראנץ' בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Redmon, Michael (20 בנובמבר 2015). "Ranch Dressing Originated in Santa Barbara's Mountains". The Santa Barbara Independent. נבדק ב-18 במרץ 2021. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Brendan Koerner, America's love-affair with ranch dressing., Slate Magazine, ‏2005-08-05 (באנגלית)
  3. ^ Moskin, Julia (2018-09-18). "Ranch Nation". The New York Times. נבדק ב-2018-09-24.
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0