רכב חירום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אמבולנס של זק"א

רכב חירום הוא כלי תחבורה המאושר על ידי משרד הרישוי[1] כגון: רכבי צה"ל, אמבולנס של מד"א או רכב של מכבי אש. הרכב משמש כרכב להעברת צוותי מטפלים, מטופלים עצורים או ציוד הנדרש להצלת חיים או לביצוע פעולות המונעות סכנה לחיי אדם, כגון מקרי אלימות, וכן גנבה או ונדליזם.

רכב חירום יכול להיות כל כלי תחבורה המשמש למקרים בהם יש צורך להגיע בדחיפות למקום הנדרש כגון: בית חולים, מקור שריפה או כל מקרה בו האדם או קבוצת אנשים זקוקים לתגובה מהירה[2][3].

אמבולנסים של מד"א

דוגמאות לרכבי חירום

  • אמבולנס אמבולנס רגיל, מספק עזרה ראשונה בסיסית, בעל ציוד עזרה ראשונה בסיסי (BLS).
  • אמבולנס טיפול נמרץ (אט"ן) אמבולנס טיפול נמרץ היא ניידת טיפול נמרץ. המשמשת לטיפול בנפגעים קשים, ובחולים אשר אינם יציבים. בעל יכולת טיפול מתקדמת (ALS).
  • אופנוע מד"א אופנוע המופעל על ידי מתנדב מד"א ומשמש להגעה מהירה לאירועים בכדי להימנע מפקקים בתוך העיר. מוגדרים בחוק כ"אופנוע להגשת ע"ר".
  • אמבולנס 4*4 אמבולנס בעל יכולת לחלץ נפגע משטח שאינו עביר לאמבולנס רגיל.
  • ניידת משטרה היא כלי תחבורה, לרוב מכונית המשמשת למשטרה במגוון פעולות משטרתיות.
  • אופנוע משטרתי עבור שוטר רכוב המשמש להגעה מהירה לאירועים בכדי להימנע מפקקים בתוך העיר
  • כבאית הוא כלי רכב המסייע לצוות כיבוי האש, הוא מסיע כבאים לאזור החירום ויש בו ציוד רב בשביל טיפול במקרה החירום.

היסטורית ארגוני החירום

מד"א

בשנת 1918 באפריל הוקם ארגון ושמו מגן דוד אדום בארצות הברית, הוא הוקם לשם עיסוק בעבודה רפואית בארץ ישראל. במהלך שנות ה-20 עלה הרעיון להקים ארגון מגן דוד אדום בינלאומי אשר מקביל לצלב האדום. הסניף הראשון הרשמי הוקם ביוני 1930 בתל אביב. במשך השנים נפתחו סניפים חדשים והתחדשה הרפואה אך רק בשנת 1950 אז הוכר חוקית כארגון ההצלה והחירום של מדינת ישראל. מד"א התקבל כחלק מהוועד הבינלאומי של "הצלב האדום"0

משטרת ישראל

במרץ 1948 הוקמה משטרת ישראל כחטיבה צבאית של ההגנה. לאחר הקמת משרד המשטרה, הופרדה יחידת המשטרה מן ההגנה והוכרזה כמשטרת ישראל האזרחית של ארץ ישראל. בהקמתה מספר החירום היה 999 ובהמשך הוחלף ל-100. עם הקמתה, אמצה משטרת ישראל שיטת עבודה של משטרת המנדט בתחומים כגון מנהל, חקירות, זיהוי פלילי ועוד.

כבאות והצלה לישראל

קבוצת הכבאים הראשונה בישראל הוקמה בזכרון יעקב ב-1897. הקבוצה מנתה 32 מתנדבים מצעירי המושבה. ציוד הכיבוי היה, משאבות, צינורות, סולמות, גרזנים ומדים מפוארים עם כובעי נחושת.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רכב חירום בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ תקנות התעבורה לרכב ביטחון
  2. ^ יצחק בן אהרן, תקנות התעבורה, ‏2 לאפריל 1961
  3. ^ שושי יוסקוביץ', תזכיר חוק- הקלות בדרישות כיבוי אש, ‏22 לינואר 2018
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0