רמת פורבידן (קולומביה הבריטית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית הר ריקה. רמת פורבידןאנגלית: Forbidden Plateau; מילולית: הרמה האסורה) היא רמה נמוכה, במזרח האי ונקובר בפרובינציית קולומביה הבריטית שבקנדה.

הרמה ממוקמת צפונית מערבית לאגם קומוקס, בין הר אלברט אדוארד שמדרום מערב לרמה, להר וושינגטון שמצפון מזרח לרמה.

שטחה של הרמה 250 קמ"ר[1].

בשטח הרמה מספר רב של אגמים קטנים.

חלק ניכר מהרמה מצוי בשטח הפארק הפרובינציאלי סטרת'קונה. בשטח הפארק מספר רב של שבילי הליכה במספר רמות קושי ואשר חלקם נגישים לנכים[2], מסלוליי אופניים[3], אתר סקי למרחקים (סקי קרוס קאונטרי), ואתרי טיפוס הרים (טיפוס על הר אלברט אדוארד)[4].

הרמה היא האתר היחיד בקנדה בו גדל הבצל האולימפי (Allium crenulatum).

היסטוריה

הרמה הייתה מוקד רעידת האדמה של ונקובר בשנת 1946, שהייתה בעוצמה של 7.3 בסולם ריכטר - רעידת האדמה החזקה ביותר אי פעם שתועדה בקנדה[5].

בשנים הראשונות של המאה ה-20 החלו תושבי האי ונקובר להתעניין ברמה בשל יופייה וקרבתה ליישובים שבאי ונקובר. בשנות ה-20 של המאה ה-20 נבנו ברמה בקתות סקי, ובשלהי שנות ה-40 של המאה ה-20 נבנתה על הרמה מעלית סקי. בשנות ה-70 של המאה ה-20 הקימו יזמים בהר וושינגטון אתר סקי, שהיה האתר המתוכנן הראשון שהוקם בקולומביה הבריטית. האתר כלל מספר מעליות סקי, וכן היה אתר הסקי הראשון בקולומביה הבריטית הראשון בו נבנו שירותים מקורים. בשנת 1999 עקב מפולת שלגים האתר נפגע ונסגר. שרידי אתר הסקי הוצתו על ידי משחיתים[6][1][7]. בשנת 2017 החלו בפינוי הריסות אתר הסקי[8].

פולקלור - מקור השם

הפולקלור של שבט הקומוק (אחד מהאומות הראשונות), מספר שכאשר שבט זה נתקל בפשיטות של שבטי חוף אחרים, הם לקחו את הנשים והילדים שלהם לרמה על מנת להחביאם ולשמור על ביטחונם. במהלך פשיטה של שבט קוויצ'אן, כאשר נשות וילדי שבט קומוק הוחבאו על הרמה, הם נעלמו ללא עקבות. כאשר אחד מבני השבט הלך לחפש את הנשים והילדים ברמה, הוא גילה כי אזוב אדום כיסה את סלעי הרמה ואת השלג והניח כי האזוב הוא דם הנשים והילדים. מאז, הרמה הפכה לטאבו, שכן האמינו שהיא מאוכלסת ברוחות רעות שהרגו את המסתתרים ברמה[9], והעלייה על הרמה נאסרה על תושבי האומות הראשונות באזור - ומכאן שמה של הרמה[1].

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0