שורטברד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אצבעות שורטברד

שורטברדאנגלית: Shortbread) הוא סוג של עוגייה מבצק המבוסס על יחס של יחידת סוכר, שתי יחידות חמאה ושלוש יחידות קמח (לפי משקל). לעיתים נוספים לבצק מלח בישול, קליפות הדרים או אגוזים.

מקור השורטברד הוא בסקוטלנד. המתכון הראשון פורסם בשנת 1736 על ידי אישה סקוטית בשם מק'לינטוק.[1] המאפה הפופולרי התפשט לכל חלקי הממלכה המאוחדת וגם לאירלנד, דנמרק ושוודיה, והיה הנציג הבריטי בפרויקט Café Europe שאורגן על ידי אוסטריה בעת שהייתה הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי.

בעבר נחשב השורטברד לקינוח יקר והוגש באירועים מיוחדים כמו חתונות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0