שיחה:רבי חיים גדליה צימבליסט
מראה
תגובה אחרונה: לפני יומיים מאת חבר אני בנושא לאיזה מגזר השתייך חרדי ציוני דתי אינ"ק
לאיזה מגזר השתייך חרדי ציוני דתי אינ"ק
אני רואה שהיה בקשר עם הרב אליישיב והרב ציוני וחוץ אשתו וביתו הם בעלי תואר ד"ר מה שאומר שלא היה שלח לבית יעקב מקשיב ומשיב (שיחה) 14:02, 7 באוגוסט 2025 (IDT)
- לא בהכרח. גם הרבנית ברוריה דיוויד כמדומני בעלת תואר ד"ר, וכן הרבנית פרבשטיין אשת הגרמ"מ, וישנן עוד כמה. חבר אני (שיחה) 22:49, 23 בנובמבר 2025 (IST)
- דבר ראשון כל מי ששלח את ביתו לאקדמיא אינו חרדי אורגינל חוץ מזה ארה"ב בהחלט שונה מהארץ ישראל בהקשר הזה
- אך סתם מעניין אותי מה היה דעתו על גיוס חרדים לצה"ל מקשיב ומשיב (שיחה) 19:45, 17 בדצמבר 2025 (IST)
- זה שביתו הלכה לאקדמיה זה לא בהכרח שהוא שלח אותה...
- הרבנית פרבשטיין היא ישראלית, נינת האמרי אמת מגור (משפחת היינה), אשתו של ראש ישיבת חברון הנוכחי, וכלתו של ראש הישיבה זצ"ל, כל משפחתה חרדית מובהקת, בנה הוא דיין בביה"ד של הגר"נ קרליץ בבני ברק וכו'. בקיצור, יש יוצאי דופן. חבר אני (שיחה) 16:46, 21 בדצמבר 2025 (IST)
- השאלה היא מי זה אביה ,אגב הוא לימד בישיבות שחינכו לגיוס לצה"ל מקשיב ומשיב (שיחה) 22:08, 21 בדצמבר 2025 (IST)
- מי זה אביה של מי? של הרבנית פרבשטיין? אביה - הרב יהודה אריה לייב היינה היה יהודי חרדי למהדרין. וכמובן היא למדה בסמינר בית יעקב (ירושלים).אסתר פרבשטין#:~:text=מצב תוכן העניינים,אסתר פרבשטין
- אבל מה זה משנה מי היה אביה? לא הרבנית צימבליסט (או ביתה) ולא הרבנית פרבשטיין וכיו"ב לא הלכו לאקדמיה בזמן שהיו תחת אביהן אלא לאחר שנישאו בזמן שכבר היו תחת בעליהן. אקדמיה זה לא בית ספר יסודי או על יסודי, אלא לימודים גבוהים שאפשר לגשת אליהם גם בגיל 40.
- ישנם רבנים חרדים מובהקים לא מעטים שלימדו בישיבות תיכוניות או בישיבות הסדר וכיו"ב. השאלה היא לא איפה הם לימדו את תלמידיהם (לצורך השפעה תורנית חיובית ו/או לצורך פרנסה) אלא לאיזה מוסדות לימוד הם שלחו את צאצאיהם (בגילאי ילדות, נערות ובחרות). חבר אני (שיחה) 19:56, 22 בדצמבר 2025 (IST)
- השאלה היא מי זה אביה ,אגב הוא לימד בישיבות שחינכו לגיוס לצה"ל מקשיב ומשיב (שיחה) 22:08, 21 בדצמבר 2025 (IST)