שירין פולו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שירין פולו
شیرین پلو
שירין פולו בציפוי ברביריס מיובשים ופיסטוקים מרוסקים
שירין פולו בציפוי ברביריס מיובשים ופיסטוקים מרוסקים

שירין פולופרסית: شیرین پلو; באנגלית: Shirin polo) הידוע גם בתור אורז חתונה פרסי או אורז לראש השנה (של היהודים הפרסים), הוא פילאף אורז מסורתי של המטבח הפרסי שמקובל להגיש לציון אירועים מיוחדים כמו חתונות.[1] זוהי גרסה פשוטה של morassa' polō, מילולית"אורז תכשיט".[2][3]

בקהילות יהדות איראן בעולם, המנה מקושרת לרוב לחגים כמו פורים,[4] [5] [6] פסח, ראש השנה והימים הנוראים.[7][8] הוא מוגש גם כאפטאר במהלך הרמדאן.

סקירה כללית

שירין פולו מוגש בדרך כלל בחגיגות כמו חתונות, ימי הולדת וחגים. זהו אורז מאודה בסגנון פרסי ומעליו אגוזים ופירות יבשים כמו ברביריס (שיח רב-שנתי קטן, עם פרי של גרגרים אדומים וחמוצים מאוד), משמשים ותמרים.[9] [10] [11]

הכנה

השריית אורז לשירין פולו

שירין פולו מוכן בדרך כלל בדרך הפרסית הרגילה: השרייה והרתחה, ואז ניקוז ואידוי לאחר ערבוב עם שמן בישול, זעפרן או כורכום, תבלינים ותיבול אחר. לפעמים הוא מוכן עם קרום פריך של אורז שנקרא טהדיג - tahdig (אורז פריך, הוא קרום דק של אורז מושחם מעט בתחתית סיר הבישול). כשהוא מבושל, הוא נפרש על צלחת הגשה עם תהדיג כקישוט. לאחר מכן הוא מכוסה בפירות יבשים, כגון משמש, ברביריס, תמרים, שזיפים מיובשים ואגוזים כגון פיסטוק, שקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז, ולפעמים קליפות תפוז. ניתן להשאיר את הפירות היבשים והאגוזים שלמים או קצוצים.[12]

הגשה

שירין פולו מוגש לרוב עם עוף אפוי מתובל.[2]

שירין פולו עם קליפות תפוז מסוכרות

הערות שוליים

  1. ^ Kamran Sharareh, From Persia to Tehr Angeles: A Contemporary Guide to Understanding and Appreciating Ancient Persian Culture, מסת"ב 161448578X, p. 80
  2. ^ 2.0 2.1 Najmieh Batmanglij, Cooking in Iran, 2018, מסת"ב 193382395X, p. 122
  3. ^ Margaret Shaid, The Legendary cuisine of Persia, 2001, מסת"ב 1566564131, p. 78
  4. ^ Solomonov and Cook, Michael and Steven. Zahav. HMH.
  5. ^ Marks, Rabbi Gil. The Encyclopedia of Jewish Foods.
  6. ^ "Raising A Mensch". The Philadelphia Jewish Voice. נבדק ב-11 בינואר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ Marks, Rabbi Gil. Olives Trees and Honey.
  8. ^ Nathan, Joan (8 בספטמבר 1993). "At Rosh ha-Shanah Persian Jews Play Themes and Variations". The New York Times. The New York Times. נבדק ב-7 בינואר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  9. ^ Koenig, Leah. The Jewish Cookbook.
  10. ^ Nathan, Joan. King Solomon's Table.
  11. ^ Nathan, Joan. The Jewish Holiday Cookbook.
  12. ^ Cook and Solomonov, Steven and Michael. Zahav.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0