שמן תירס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בקבוק פלסטיק של 5 ליטר שמן תירס

שמן תירס הוא שמן המופק מנבט תירס. השימוש העיקרי שלו הוא בבישול, שבגלל נקודת העשן הגבוהה שלו הופכת את שמן התירס לשמן טיגון חשוב. הוא גם מרכיב מרכזי במרגרינות מסוימות.

שמן תירס הוא בדרך כלל זול יחסית לסוגים אחרים של שמנים צמחיים.

בושל אחד של תירס מכיל 1.55 פאונד של שמן תירס (2.8% מהמשקל). אגרונומי תירס פתחו זנים בעלי אחוז שמן גבוה, אולם זנים אלו נוטים להראות תשואות שדה נמוכות, ולכן הם לא מקובלים באופן אוניברסלי על ידי המגדלים.

שמן תירס הוא גם חומר גלם המשמש לביודיזל. שימושים תעשייתיים אחרים לשמן תירס כוללים סבון, משחה, צבע, ציפוי נגד חלודה למשטחי מתכת, טקסטיל, ניטרוגליצרין וקוטלי חרקים. הוא משמש לעיתים כנישא למולקולות תרופה בהכנות תרופות.

קישורים חיצוניים

  • Corn Oil, Corn Refiners Association, 2006