שנבוב (סוג)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןשנבוב
זוג שנבובים
זוג שנבובים
מיון מדעי

שנבוב[1] (שם מדעי: Orycteropus) הוא סוג של יונק ממשפחת השנבוביים שבסדרת השנבובאים. המינים השייכים לסוג זה חיו החל מתקופת המיוקן, ומוצאם הוא באפריקה בלבד. הוא משתייך לקבוצת היונקים האפריקאים - אפרותריה, לצד הפילאים, השפנאים והארכפיים. הסוג תואר לראשונה ב-1798 בידי החוקר ז'ורז' קיוויה ומשמעותו מלטינית: "רגל חופרת".

המין הקיים היחיד בסוג זה הוא השנבוב (Orycteropus afer). עוד 3 מינים שנכללו בסוג בעבר נכחדו. מין זה הוא אוכל נמלים וטרמיטים בעל לשון ארוכה, אך הוא כמעט חסר שיניים. הוא פעיל בלילות ונע באיטיות רבה. עם זאת הוא יכול להתחפר במהירות באדמה באמצעות טפריו הגדולים.

מינים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שנבוב בוויקישיתוף

הערות שוליים


P cat.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא יונקים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0