תה אולונג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עלי תה אולונג

תה אוּלוׁׁנג (乌龙茶/Wūlóng chá) או ווּלוׁנג הוא סוג תה סיני מסורתי. התה עובר תהליך חימצון במשך זמן ארוך מזמן החימצון של התה הירוק וקצר מזה של התה השחור.

משמעות השם הוא "דרקון שחור" או "נחש שחור" בסינית. אגדות שונות מתארות את המקור המסתורי של השם. באגדה אחת בעל צמח התה הובהל מעלי התה המתייבשים שלו על ידי דמות של נחש שחור. כשהוא חזר בזהירות לאחר כמה ימים הוא גילה את עלי התה המחומצנים שהניבו חליטה משובחת.

עלי התה נחתכים לאחר הקטיף ומושארים להתחמצן בשמש, למשך זמן קצר יותר מעלי תה המיועדים לתה שחור. אניני טעם מסווגים את התה על פי הארומה (ריחני או פרחוני לרוב), טעם וטעם לוואי (בטעם מלון לרוב). נטען שתה האולונג הטוב בעולם מגיע מטאיוואן. הסוגים הבאים נחשבים לסוגי תה אולונג משובחים:

  • דה חונג פאו (大紅袍) (גלימה אדומה גדולה) - מין תה יקר במיוחד הגדל בהרי וו-יי במחוז פוג'יין בסין.
  • דונג דינג אולונג (冬顶乌龙) (אולונג פסגה קופאת) שגדל על הר נאן טאו בטאיוואן.
  • טְיֵה גְוַאן יִין (铁观音) (אלת הברזל) שגדל במחוז פוג'יין בסין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תה אולונג בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0