תמר אדרי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תמר אדרי (לבית גז'בין) (4 בינואר 194814 ביוני 2014) הייתה מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית לכנסת.

ביוגרפיה

תמר (תמי) אדרי נולדה בתל אביב להוריה הלנה ורפאל גז'בין. האב, רפאל, היה עם קום המדינה מנהלו הראשון של בית החולים רמב"ם בחיפה, ומנכ"ל משרד הבריאות בשנים 1967 – 1971. תמר למדה בבית הספר "חוגים" בחיפה והיא בוגרת הגימנסיה העברית בירושלים. היא סיימה (1975) תואר ראשון בהיסטוריה כללית מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים. בשירותה הסדיר בצבא, 1966 – 1968, שירתה כמקפלת מצנחים.

תמר הייתה נשואה לדוד אדרי והתגוררה במושב מבוא ביתר שבהרי יהודה. לזוג נולדו שלושה ילדים, ושמונה נכדים. היא קבורה בבית העלמין במושב.

קריירה מקצועית

את עבודתה בוועדת הבחירות המרכזית לכנסת החלה באוקטובר 1969 כמזכירה ביחידה לתפקידים מיוחדים שעסקה במיקום קלפיות, בהצבעה בכלי שיט, ובהסיעי בוחרים לקלפיות. לאחר מכן התמנתה למזכירת הוועדה לצידו של רכז הוועדה דאז מנחם טרלו. ב – 1988 עם פטירתו של מנחם טרלו, נבחרה למחליפתו וכעבור שנה מונתה על ידי יו"ר הוועדה, שופט בית המשפט העליון, אליעזר גולדברג, למנכ"ל הוועדה. בתפקיד זה שימשה עד לפרישתה בתחילת 2010.

תמר ניהלה והייתה מעורבת, כמנכ"לית הוועדה, בשתים עשרה מערכות בחירות, בהן אחת "הבחירות המיוחדות לראשות ממשלה" (6 בפברואר 2001). היא ידעה על בוריין את כל חוקי הבחירות וכל התקנות לסעיפי סעיפיהם. הייתה בקיאה לפני ולפנים בכל תהליכי העבודה של כל מחלקה וכל יחידה והכירה בשמותיהם רבים מהעובדים בדרג הבכיר - לוגיסטיקה ומחסני האכסון והפצת חומרי בחירות, ועדות אזוריות, כספים, מכרזים לקבלת שירותים מגורמי חוץ, מחשוב ובקרה, המדפיס הממשלתי, מינהל הדיור הממשלתי, נציבות שירות המדינה, דוברות – מערכת מורכבת ומסועפת שפעלה בתקופת מערכת הבחירות. עבודתה כמנכ"לית התאפיינה במקצועיות רבה, ניהול בצנעה, ללא משוא פנים, בסדר מופתי, בדייקנות, ביחסי אנוש של כבוד ואמפתיה, ובסגנון ניהול משתף, מקרין אימון ומבזר סמכויות.

כמזכירת הוועדה וכמנכ"ל הוועדה היא עבדה לצידם של יו"ר הוועדה, כולם שופטי בית המשפט העליון, בהם: חיים כהן, מאיר שמגר, גבריאל בך, מרים בן פורת, אליעזר גולדברג, אברהם חלימה, מישאל חשין, דורית בייניש.

עם פרישתה ב – 2010, מונתה במקומה כמנכ"לית הוועדה, מזכירתה – אורלי עדס.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0