תקן ביקורת 315

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תקן ביקורת 315 – הבנה של הגוף המבוקר וסביבתו, והערכת הסיכונים המתייחסים להצגה מוטעית מהותית הוא תקן ביקורת שפורסם על ידי לשכת רואי החשבון בישראל ועוסק בנושאים של הבנת הגוף המבוקר (כולל הבקרה הפנימית שלו) וסביבתו העסקית בעת עריכת הדוחות הכספיים של אותו גוף.

בהתאם לכך, התקן קובע כי על רואה החשבון המבקר להשיג הבנה של הגוף המבוקר ושל הסביבה העסקית בה הוא פועל. תקן זה הוא תקן יחסית ארוך וחשוב מכיוון שהבנה של הפעילות העסקית המבוקר ושל התנהלותו העסקית (כולל בקרות פנימיות) מאפשרת לרואה החשבון להציג את הפעילות הכלכלית של המבוקר בצורה נכונה בדוח הכספי. כמו כן ובעקבות כך, על רואה החשבון לבחון את הסיכונים להצגה מוטעית מהותית בדוחות הכספיים- אילו תהליכים ובקרות בחברה הם בעלי פוטנציאל לעיוותים ואי דיוקים בדוחות הכספיים.

התקן פורסם בשנת 2018 כחלק מתהליך הקודיפיקציה שלשכת רואי החשבון ביצעה בתקני הביקורת ונכנס לתוקף ב-1 בינואר 2020, כאשר הוא חל על ביקורות של דוחות כספיים לתקופות המסתיימות ביום 31 בדצמבר 2019 או לאחר מכן.

התקן מבוסס על בעיקר יל תקן ביקורת 93 (שפורסם בשנת 2006). כמו כן, תקן זה מבוסס על תקן ביקורת בינלאומי ISA 315 של הפדרציה הבינלאומית של רואי החשבון (IFAC) תוך התאמה לישראל.

קישורם חיצוניים

US Department of Justice Scales Of Justice.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא חוק ומשפט. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0