בוטרגה

בוטרגו או בוטארגה (בערבית טוניסאית: adamhut, איטלקית: bottarga, בצרפתית: poutargue או boutargue, בספרדית: botarga) או אבגוטאראחו (ביוונית: αυγοτάραχο) הוא מאכל ביצי דגים ים תיכוני. מאכל זה עשוי מביצי טונה, מביצי מולית או מביצי בורי מיובשות, והוא מוגש כמתאבן או "מזה", וכן כעיטור לפסטה.
לצורך הכנת המאכל מיובשות ביצי הדגים בשמש תוך שהן מכוסות במלח ים לצורך המלחתן. היבוש הראשוני נעשה תחת משקלם של לוחות עץ, והוא נמשך מספר ימים. בהמשך מונחים לוחות הביצים השטוחים והיבשים בשמש, על מנת לקבל את צבע המנה האדום. גוש הדגים המיובש נעטה בשעוות דבורים לצורך שימורו, ולאחר מהמאכל מגורדות פרוסות או מגוררים פירורים לצורך אכילתו.
באיטליה נפוץ המעדן בעיקר בדרום המדינה, כחלק מהמטבח הסיציליאני או המטבח הסרדיני.
מקור השם
מקור שמו של המאכל בערבית: بطارخ - באט-א-ריק (ביצי דגים) או מהמילה הקופטית "אוטאקאחון" או מיוונית מהתקופה הביזנטית: ᾠοτάριχον שמשמעו "ביצה" - ᾠóν "מומלחת" - τάριχον.
ראו גם
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
גיל ססובר ואילון עמיר, בוטרגו: הקוויאר של העניים, באתר הארץ, 21 בדצמבר 2016
- פיני לוי, ביצת הפתעה, באתר mynet (כפי שנשמר בארכיון האינטרנט), 27 באוקטובר 2011
- bottarga.com פורטל בוטרגה - הכל על ביצי דגים מיובשות