בוטרגה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:16, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:בוטרגו יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוטרגה

בוטרגו או בוטארגהערבית טוניסאית: adamhut, איטלקית: bottarga, בצרפתית: poutargue או boutargue, בספרדית: botarga) או אבגוטאראחויוונית: αυγοτάραχο) הוא מאכל ביצי דגים ים תיכוני. מאכל זה עשוי מביצי טונה, מביצי מולית או מביצי בורי מיובשות, והוא מוגש כמתאבן או "מזה", וכן כעיטור לפסטה.

לצורך הכנת המאכל מיובשות ביצי הדגים בשמש תוך שהן מכוסות במלח ים לצורך המלחתן. היבוש הראשוני נעשה תחת משקלם של לוחות עץ, והוא נמשך מספר ימים. בהמשך מונחים לוחות הביצים השטוחים והיבשים בשמש, על מנת לקבל את צבע המנה האדום. גוש הדגים המיובש נעטה בשעוות דבורים לצורך שימורו, ולאחר מהמאכל מגורדות פרוסות או מגוררים פירורים לצורך אכילתו.

באיטליה נפוץ המעדן בעיקר בדרום המדינה, כחלק מהמטבח הסיציליאני או המטבח הסרדיני.

מקור השם

מקור שמו של המאכל בערבית: بطارخ - באט-א-ריק (ביצי דגים) או מהמילה הקופטית "אוטאקאחון" או מיוונית מהתקופה הביזנטית: ᾠοτάριχον שמשמעו "ביצה" - ᾠóν "מומלחת" - τάριχον.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוטרגה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.