שוקולד רובי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־18:16, 10 במאי 2018 מאת עידו (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:שוקולד_רובי יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שוקולד רוּבִּי (Ruby) הוא סוג של שוקולד שפותח על ידי חברת בארי קליבו, אשר הציגה אותו לראשונה באירוע השקה בשאנגחאי ב-5 בספטמבר 2017. רובי הוא סוג השוקולד החדש הראשון שהומצא מאז השוקולד הלבן, שהומצא 80 שנים לפני כן על ידי חברת נסטלה, כך שסוגי השוקולד הקיימים לאחר המצאתו הם: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן ושוקולד רובי.

שוקולד רובי מיוצר מפולי קקאו מזן "רובי", המיובאים מחוף השנהב, מאקוודור ומברזיל.

צבעו הטבעי של השוקולד הוא ורוד, וטעמו מתואר כ: "פירותי" ו"חמצמץ מתוק". בניגוד לשוקולדים אחרים בעלי מגוון צבעים וטעמים הנמכרים בחנויות, הצבע הוורוד והטעם החמצמץ של שוקולד רובי הם טבעיים, ולא נובעים מתוספת של חומרי צבע וטעם. הצבע הוורוד של שוקולד רובי נובע מאבקה טבעית המתקבלת בסוף תהליך הפקת הפולים. לפי דברי החברה, האבקה התגלתה במקרה לפני יותר מעשור על ידי מחלקת המחקר של החברה, ובמשך כעשור עמלה החברה על פיתוחו של סוג שוקולד זה.

לפי נציגי חברת בארי קליבו, המוצר נבדק בארצות הברית, בריטניה, סין ויפן וזכה ל"תגובות חיוביות מאוד", במיוחד בסין.

קישורים חיצוניים