בארי קליבו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בארי קליבו
Barry Callebaut
Barry callebaut logo.png
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
תקופת הפעילות 1996 (מיזוג של "קקאו בארי" ו"קליבו") – הווה
משרד ראשי ציריך, שווייץ
מוצרים עיקריים שוקולד
הכנסות 6.67 מיליארד פרנקים שווייצריים (2016)
רווח תפעולי 402 מיליון פרנקים שווייצריים (2016)
רווח 219 מיליון פרנקים שווייצריים (2016)
יו"ר פטריק דה מאסנייר
מנכ"ל אנטואן דה סנט-אפריק
עובדים כ-9,900 (2016)

חברת בארי קליבו היא בין יצרניות ומעבדות הקקאו הגדולות בעולם, עם היקף ייצור שנתי ממוצע של 1.7 מיליון טונות של קקאו. החברה נוצרה בשנת 1996 כתוצאה של מיזוג של יצרנית השוקולד הבלגית קליבו (אנ') והחברה הצרפתית "קקאו בארי" (Cacao Barry). מטה החברה ממוקם בציריך, שווייץ, והיא פועלת בכ-30 מדינות ברחבי העולם.

לקוחות החברה הם יצרנים וקמעונאים בתחום מזון, וכן מאפיות, שוקולטיירים ועוד.

החברה נסחרת בבורסה השווייצרית SIX, סימון: BARN.

היסטוריה

קקאו בארי

חברת קקאו בארי נוסדה על ידי צ'ארלס בארי בשנת 1842. מייסד החברה נסע לאפריקה על מנת לחפש סוגים של פולי קקאו שיאפשרו לו ליצור שוקולד איכותי וייחודי. בשנת 1923 לקח על עצמו אלכסנדר לאקארה להציל את החברה שהייתה בקשיים, וגרם לחברה לקחת מספר פרויקטים שאפתניים לצורך כך. בשנת 1952 החלה קקאו בארי לפעול בתחום שוקולדי גורמה. בשנת 1973 השיקה החברה את מותג "Your demonstration partner" המספק סיוע אישי לחובבנים ולמקצוענים בתחום השוקולד. בשנת 1996, טרם המיזוג, השיקה החברה את המותג "Pure Origine of Cacao Barry".

קליבו

חברת קליבו נוסדה בשנת 1850 על ידי אאוגניוס קליבו כמבשלת שיכר בעיירה וויז שבבלגיה. החברה החלה לייצר טבלאות שוקולד בשנת 1911, וזמן קצר לאחר מכן הפסיקה לייצר מוצרים אחרים ומאותה נקודת זמן עסקה רק בייצור שוקולד. בשנת 1925 החלה החברה לייצר Couverture chocolate - שוקולד איכותי המכיל אחוז גבוה של חמאת קקאו.

המיזוג וההנפקה

קקאו בארי וקליבו התמזגו לחברה אחת בשנת 1996. בשנת 1998 הונפקה החברה הממוזגת לראשונה בבורסה השווייצרית SIX, ומאז היא נסחרת שם.

רכישות לאחר המיזוג

שוקולד רובי

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – שוקולד רובי

בשנת 2017, דיווחה בארי קליבו כי היא השלימה את פיתוחו של סוג חדש של שוקולד, לאחר שעברו 80 שנים מאז שפותח השוקולד הלבן, סוג השוקולד האחרון שהומצא. לשוקולד החדש היא נתנה את השם: "שוקולד רובי", בשל צבעו הוורדרד. לשוקולד זה יש באופן טבעי (ללא חומרי טעם וצבע) טעם פירותי מתוק-חמצמץ וצבע ורוד.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בארי קליבו בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0