קטשופ

קטשופ (באנגלית: Ketchup) הוא רוטב העשוי בעיקר מעגבניות. המרכיבים הבסיסיים של הקטשופ המודרני הם עגבניות, חומץ, סירופ גלוקוזה, סוכר, מלח, פלפל אנגלי, ציפורן וקינמון. בצל, סלרי וירקות אחרים הם תוספת תדירה.
קטשופ לא תמיד יוצר מעגבניות. הוא התחיל כסוג של רוטב, העשוי מפטריות או דג מלוח עם עשב ורטבים. קטשופ פטריות עדיין קיים בכמה מדינות, כמו בריטניה.
את הקטשופ נוהגים לאכול עם מזונות מלוחים, בשר ובעיקר צ'יפס. ישנם סוגים מתוקים יותר ופחות, וכן ברמות חריפות שונות. קטשופ מעורב עם מיונז מהווה לעיתים את הבסיס לרוטב אלף האיים, ולעיתים גם ביצירת רוטב ברביקיו, במקום רכז עגבניות. חברת היינץ מובילה את נתח שוק הקטשופ העולמי.
בישראל מקובל קטשופ (בפרט הסוג המתוק) בעיקר כרוטב למאכלי ילדים ולמזון מהיר. בשנת 2015 נאסר על חברת "היינץ" להשתמש בשם "קטשופ" במוצריה מכיוון שהוא לא התאים לתקן הקטשופ הישראלי, ובמקומו היא השתמשה בשם "מתבל עגבניות". לאחר כשנה שונה התקן, והחברה שבה להשתמש בשם "קטשופ".[1][2]
ראו גם
קישורים חיצוניים
- בלדד השוחי, למה קוראים לקטשופ קטשופ?, באתר ערוץ עשר
- דורעם גונט, המדריך למדעי הקטשופ, "הארץ"
- עגבניות אדומות עזות- מתכון וכתבה בנוגע לקטשופ תוצרת בית
- יובל הימן, היינץ שמיינץ: מכינים קטשופ, באתר nrg, 28 בנובמבר 2011
הערות שוליים
- ↑ מירב קריסטל, תוקן החוק: היינץ תוכל לקרוא למוצר שלה קטשופ, באתר ynet, 17 באוגוסט 2016
- ↑ נורית קדוש, ועדת הבריאות הסירה את החסמים בייבוא מוצרי קטשופ שחייבו ריכוז מינימלי של עגבניות, כלכליסט, 20 בפברואר 2017