מיץ רימונים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:34, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיץ רימונים

מיץ רימונים הוא מיץ פירות המופק על ידי סחיטת רימונים. המיץ נמכר טרי או כסירופ מרוכז (תרכיז). מיץ הרימון כולל נוגדי חמצון.

מחקרים שונים גילו כי מיץ הרימונים עשוי להפחית את הסיכוי לסרטן והפחתת הכולסטרול בדם.[1] ואף מחקר ישראלי גילה המיץ יכול להועיל לחולי סכרת. [2]

קיימות צורות שונות למיץ, אחת מהם היא מולסת רימונים שמשמשת תרכיז סירופ העשוי ממיץ הרימונים. בנוסף, על ידי בישול של מיץ הרימונים עם הסוכר מתקבל סירופ גרנדין שמשמש כמרכיב אצל קוקטיילים רבים.

ערך תזונתי

מיץ הרימון בעל 54 קלוריות. רוב המיץ מכיל מים - כ-85.95 גרם מים. המיץ מכיל 0.15 גרם חלבון, 13.13 גרם פחמימות ו0.29 גרם שומן. המיץ מכיל כ-0.1 מ"ג ויטמין C. בנוסף, המיץ מכיל 0.1 מ"מ ברזל, 11 מ"ג סידן, 214 מ"ג אשלגן ו0.1 גרם סיבים תזונתיים.

מיץ רימונים
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 85.95 ג'
קלוריות 54 קק"ל
חלבונים 0.15 ג'
פחמימות 13.13 ג'
שומן 0.29 ג'
ויטמינים
 ‑ ויטמין C 0.1 מ"ג
ברזל 0.1 מ"ג
סידן 11 מ"ג
אשלגן 214 מ"ג
סיבים תזונתיים 0.1 ג'
מקור: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2442

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיץ רימונים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. NHS Choices, Is pomegranate a superfood? - NHS Choices, www.nhs.uk (באנגלית)
  2. גל, ד"ר איתי (2006). "מחקר ישראלי: מיץ רימונים עשוי להועיל לחולי סוכרת". Ynet. נבדק ב-2018-03-23.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0