גראסה דה קוטנרי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:50, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גראסה דה קוטנרירומנית: Grasa de Cotnari) הוא היין הרומני המפורסם ביותר.

גראסה דה קוטנרי הוא יין רומני טיפוסי המופק מזן של ענבים הגדל בכרמים של היישוב קוטנרי במחוז יאשי שברומניה. גידול הזן החל כבר בימי השליט הרומני בן המאה ה-15, שטפן הגדול. הכרמים משתרעים על הצד המזרחי של הרי דאלול מארה (Dealului Mare) שהם חלק מהרי חרלאו (Hârlău).

ליצירת היין משתמשים בענבים שנבצרו לאחר שיא בשלותם, בשלב שבו הותקפו כבר על ידי ריקבון אציל (Botrytis cinerea). יין זה מכיל כמות גדולה של סוכר, כ-240 גרם לליטר יין.


שגיאות פרמטריות בתבנית:קצרמר

'1: משקאות' אינו ערך חוקי

אזהרה
אזהרה
ערך זה הוא קצרמר, אך הוא סווג כקצרמר מסוג שאינו ברשימת הקצרמרים במכלול. נא לתקן ולבחור שם מהרשימה.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0