מלבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:11, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל

פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ יוצר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

מלבי
מאכלים
מוצא טורקיה
מרכיבים עיקריים חלב, קורנפלור, תמצית מי ורדים
קעריות מלבי עם מי ורדים

מלביטורקית: Muhallebi, בערבית: مهلبية "מֻהַלַבִּיַה" או محلبية "מֻחַלַבִּיַה") הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. את המלבי מכינים כיום על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (המעניק מרקם מוצק), סוכר ותמצית מי ורדים. מלבי נקרא גם סחלב קר.

במקור במקום קורנפלור היה נהוג בדרך כלל להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות כדוגמת Orchis mascula. כיום ניתן להשיג אותה בחנויות תבלינים בשווקים ערביים או בשוק בירושלים .

מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן.

בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0