חביצה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־01:36, 15 באוגוסט 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "חביצה" מפנה לכאן. לערך העוסק בתהליך יצירת חמאה, ראו חיבוץ.
חביצה אנגלית.

חביצהאנגלית: Custard - "קאסטרד") היא קרם העשוי חלב או שמנת וחלמון ביצה. קרם זה משמש ליצירת סוגי קינוחים רבים במטבח האנגלי. הקרם מתובל לרוב בוניל וסוכר, ולעיתים גם בתבלינים מלוחים או חריפים להכנת פשטידות ומאפים.

לצורך הכנת הקרם, מערבבים את המרכיבים, ומבשלים באמבט מרים.

היסטוריה

השימוש בתערובות ביצים וחלב בבישול אירופאי ובייחוד במטבח האנגלי מקורו בימי הביניים (ומבוסס על מאכלים מהמטבח הרומאי). מקור המילה הלועזית - "קאסטרד" באנגלית עתיקה ומשמעה בצק של טארט, אף שבספרי מתכונים מהמאה ה-15 מופיע המאכל בשם "קרם מורתח" (Creme Boylede).

ראו גם

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חביצה22372802