עיבוד מזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:56, 26 בפברואר 2017 מאת מעלת התורה (שיחה | תרומות) (מעלת התורה העביר את הדף חול:עיבוד מזון לשם עיבוד מזון תוך דריסת הפניה ובלי להשאיר הפניה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עיבוד מזון הוא שם כולל למערך של שיטות וטכניקות להפיכת מרכיבים גולמיים למזון הראוי למאכל אדם או חיה. תעשיית עיבוד המזון משתמשת בשיטות אלו להפיכת מוצרים שזה עתה נשחטו או נקטפו ליצירת מוצרי מזון הראויים לשיווק.

שיטות עיבוד מזון עיקריות

השיטות העיקריות לעיבוד מזון כוללות:

קיימים מספר סוגי מזון הדורשים עיבוד קפדני במיוחד, למשל הכנת דג הפוגו, המכיל חלקי פנים רעילים, למאכל.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0