עיבוד מזון
עיבוד מזון הוא שם כולל למערך של שיטות וטכניקות להפיכת מרכיבים גולמיים למזון הראוי למאכל אדם או חיה. תעשיית עיבוד המזון משתמשת בשיטות אלו להפיכת מוצרים שזה עתה נשחטו או נקטפו ליצירת מוצרי מזון הראויים לשיווק.
שיטות עיבוד מזון עיקריות
השיטות העיקריות לעיבוד מזון כוללות:
- קילוף חלקי פירות או ירקות
- קיצוץ או פריסת פירות או ירקות (למשל: לטובת הכנת טוגנים, קליפות תפוזים מסוכרות)
- טחינה
- סחיטה (למשל, לשם הכנת מיץ)
- הכנת תחליב
- בישול, טיגון, אפייה, אידוי
- טיגון עמוק
- ערבוב מרכיבים שונים
- הוספת גז למשקה (למשל בהכנת משקה מוגז)
- פיסטור
- עיקור
- ייבוש
- הקפאה
קיימים מספר סוגי מזון הדורשים עיבוד קפדני במיוחד, למשל הכנת דג הפוגו, המכיל חלקי פנים רעילים, למאכל.