לדלג לתוכן

אידוי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
שני סוגים של כלי אידוי

בישול באידוי הוא בישול של מזון שחימומו מתבצע באמצעות אדים של מים.

האידוי מתבצע באמצעות כלי אידוי בעל מספר מפלסים או כלים נפרדים המונחים זה מעל זה. במפלס התחתון מים רותחים, אשר אדיהם מבשלים את המזון המונח במפלסים העליונים.

ישנם גם מכשירי בישול אשר פועלים בעזרת אוויר חם בלבד, ולעיתים גם שיטת בישול זה מכונה אידוי, אם כי היא שונה באופיה ואינה עושה שימוש באדים. [דרושה הבהרה]

דוגמאות אידוי

מאכלים נפוצים המבושלים באידוי

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אידוי בוויקישיתוף



ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

אידוי35064086Q1415859