פלפל קאיין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־14:40, 18 באוקטובר 2018 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפלפל קאיין

פלפל קאיין הוא סוג של פלפל אדום חריף. הפלפל נקרא על שם העיר קאיין (Cayenne), בירתה של גינאה הצרפתית.

משתמשים בפלפל זה בעיקר בבישול של מנות חריפות. לעיתים ניתן למצוא אותו בצורת אבקה, אשר מופקת מפירות של כמה צמחים ממשפחת הסולניים. האבקה מיוצרת מ"עוגות" אשר נאפות מהפירות המיובשים של הפלפל ולאחר מכן נטחנות ומנופות. ניתן למצוא אותו גם בצורתו הטבעית ואף בצורה של שמן מזוקק.

פלפל קאיין מדורג בין 30,000 לבין 50,000 במדד סקוביל.

לפלפל שימוש נרחב ברפואה הטבעית.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פלפל קאיין בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
פלפל קאיין24024315